bercinta sebelum atau selepas b'kawen? mana pilihan anda??? - Forum Main My profile Registration Log out Login
Welcome Guest | RSS
Tuesday
2016-12-06
8:08 PM
Welcome to Putera Faizal Community

 

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 212»
Forum » PuteraFaizal Kisah Cinta » Kongsi Tentang Cinta » bercinta sebelum atau selepas b'kawen? mana pilihan anda???
bercinta sebelum atau selepas b'kawen? mana pilihan anda???
ilaaulalaDate: Wednesday, 2008-09-10, 3:42 PM | Message # 1
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
ramai org kata bercinta lepas kawen kekal abadi..betul ke???
lagi3..merasai nikmat bercinta???betul ke?
bahang bercinta di rasai selepas kwen leh bahagia....agknye...hehehe

kalu bercinta sebelum kwen lak mcm mana???
kalu bercinta dulu baru kwen lagi3 leh selamami jiwa pasangan kite..
mengenal hati budinye....baik ke x....hehehhe...
tu sbb memilih sgt x awen2 smpai sgt nie...huhuhu..


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
missfashaZzDate: Wednesday, 2008-09-10, 5:34 PM | Message # 2
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
wa ilaa ulala..
topik yg agak good..

hmm for me as ordinary lady ,
dua mende ni berbeza ye lah name pun bercinta sebelum dan selepas...
tapi yg penting 2 hati yg nk berbicara tu...hush (bunyik mcm pakar la pulak.. :P)
hmm miss berpendapat miss nak bercinta dua-dua...maksudnya sebelum dan selepas kawen... biggrin
yelah lately susah nk tgk couple yang bercinta sampai dia da berkawen.
hmm normally, bercinta sebelum kawen..clash if x suka atau takde persefahaman.
tapi tak sume gitu, ade gak bercinta sebelum kawen diakhiri dengan perkahwenan
hmm .... ai da tak tau ape nk komen..tetibe blur in the middle.. happy


 
Pu3aDiWaRNaDate: Wednesday, 2008-09-10, 9:26 PM | Message # 3
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 70
Reputation: 3
Status: Offline

UNTUNG SABUT TIMBUL UNTUNG BATU TENGGELAM

ecehcehceh berperibhsa lak...huhuhu
hemmm...bak peribhsa tue la...terpulang pd nasib badan seseorg
payah nk describe actually sebb pu3 tak nikah lagi
hehehe....tp dr apa yg pu3 lihat kan
the most yes...bercta lepas khwn mmg bahagia n kekal selamanya
dan ada gak certain yg tak bahagia sebab psgan tak sherasi....(sherasi lagiiii)

sama gak ngan bercta sblm khwn
kekdg sblm khwn nmpk syggggg abggggg beeee
tapi lepas khwn...."arghh g sendri la...."
hehehe....tp ada gak yg sblm n slps khwn mantainnnn dlm suasana bercta
ish nak komen lebey...tak nikah lagi...nanti pu3 dah nikah pu3 komen lebey
ahaks!~


[img]http://i107.photobucket.com/albums/m292/lovelynaeimy/Animated%20Album/cooltext402938367.gif[/img]
 
friendlyjiwaDate: Thursday, 2008-09-11, 5:54 AM | Message # 4
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
eceh....ceh... x taw cintak lh..apa itu cintak ya,
gai mana perasaan bila di hancuri ya...
gai mana hati bila dilukai ya...
gai mana situasi kita dalam keadaan gitu ya..

waduh-waduh deh gak dapat aku gambar kan
gai mana aku kalo putus cintak...

ibarat layang-layang terputus tali nya ya....

_____________________________________

smile always


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
missfashaZzDate: Thursday, 2008-09-11, 7:53 AM | Message # 5
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
huhuhu..

==>>> pu3: me nunggu ko komen pas ko kawen nt...tak saba ha nunggu.. tongue

===>>>jiwa: amboi..ko asik nk maintain je ..mcner nak rase sweet and sour percintaan tu..
klu layang - layang terputus talinya..ko amik la tali lain ikat kt layang - layang tu kalu tak sesat di langit..
klu layang-layang tu jatuh ke tanah , ko amik tali baru sambung jek kt layang - layang tu...

pokok nye..kalu da putus cinta..takkan ko putus asa lak mcm takde haluan..
common' la lil bro, byg dan gambarkan je la putus cintan tu..
takkan xleh harungi..
hidup ni penuh warna - warni..so life must go on..dont make ur life stuck in the middle..

*me still waiting my MR RIGHT*




Message edited by missfashaZz - Thursday, 2008-09-11, 7:55 AM
 
ilaaulalaDate: Thursday, 2008-09-11, 10:40 AM | Message # 6
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hehhehe...ambik benang ikat balik friendly...hehehhe...
x gitu memenda... :D

Added (2008-09-11, 10:40 Am)
---------------------------------------------
missfashaa:pokok nye..kalu da putus cinta..takkan ko putus asa lak mcm takde haluan..
common' la lil bro, byg dan gambarkan je la putus cintan tu..
takkan xleh harungi..
hidup ni penuh warna - warni..so life must go on..dont make ur life stuck in the middle..

*me still waiting my MR RIGHT*

FW:..hehehhe....jgn tunggu lama2..nanti lama2....nanti di ambil org...heheheh..renung3..kan... :D


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~

Message edited by ilaaulala - Thursday, 2008-09-11, 11:00 AM
 
suzyDate: Friday, 2008-09-12, 9:53 AM | Message # 7
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 1
Status: Offline
cinta seblm kawen??? cam best je topik niey...
tp klu korng perasan orng dlu2 kan..
kawen family yg atur kan... smpi bercicit kan...
zaman skunk cinta bgai nk rak last2 pts..
tk smpt kawen tk sempat tunang pown...
lom pape da borink tu blm kawen g huhuhu...

cinta skunk berisiko kn main...
yg da kawen leh bercerai..
yg da tunang leh pts..
niey plk bercinta...

orng selalu ckp bercinta niey..
semua nye indah...
kentut pown bau wangi..
hahahaha kelaka kan...

pape pown gud luck...

 
ilaaulalaDate: Friday, 2008-09-12, 10:12 AM | Message # 8
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hahahahahaa..memng suzy...ila setuju 200%~~~ bak kata ty dak ucuk.. :p

tp zaman skg masa bercinta pon kentut pon dh x kabe2 suzy..
hahahahaa..bau telur tembelang lagi ada le...tp tetap wangi...
dh awen..x tau le pulak..mesti bacinnye..dekat pon x mau.. wacko


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
suzyDate: Friday, 2008-09-12, 10:18 AM | Message # 9
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 1
Status: Offline
silap2 ari bln suami blik
suh sign borang madu..
haru biru... hahahahahaha...
 
ilaaulalaDate: Friday, 2008-09-12, 2:33 PM | Message # 10
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hahhaaha..tu lagi2...bahaya suzy...
ku haram kan bayang2 dia pon dr penglihatan tu..
tp sebelum tu...baling semua periuk belanga kat muke dia..
padan muke..

bini byk pandai..tanggungjwp x pandai... wacko


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
she_ashielaDate: Friday, 2008-09-12, 3:24 PM | Message # 11
Major
Group: Moderators
Messages: 91
Reputation: 1
Status: Offline
klu nak baling periuk belanga pon....make sure....bkn duit kite yg beli periuk belanga tu...
klu tak rugi wwoooooo.....
hauhauhauhauuha


hajimemashite..watashiwa she san...she+riena+sherry+shiela+ashe+ila+
 
ilaaulalaDate: Friday, 2008-09-12, 4:12 PM | Message # 12
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
itu sudah semestiney she...hehehhee....
baling yg tajam2..cikit biar bolong badan2..dia...huhuhu...
rase kan ...
angry


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
friendlyjiwaDate: Friday, 2008-09-12, 9:42 PM | Message # 13
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
wah...wah..wah...!!!

bukan main lagi ko owang punya komen cintak ya...

yer lah owang kalo baru bercinta semua nya indah kan,,
yang pahit jadi manis,yang busuk pon jadi wangi yer...
bagai kan dunia ni ana yang punya..he..he..he

bila masuk bab alam perkahwinan jer masih ok lagi..
masih lagi sayang2 darling2 intan payung,dinda,adinda..
seronok kan macam tu...

______________________________________

SMILE always.......


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
missfashaZzDate: Friday, 2008-09-12, 11:49 PM | Message # 14
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
huhui..
amboi jiwa..kamu tu nak bercinta selepas kawen ke sebelum kawen...??

hmm sonok je tgk loving couple hidup bahgia masa sebelum dan selepas kawen kan..
humm bk kate suzy..org dulu2 bercinta pas kawen sebb diaturkan oleh kelurga...dorg hepi je pas tu plus extra bahagia..

me??

*hmm ingt nak suh mama i cr kan je la..hahahahaha* tongue


 
devilwearspradaDate: Saturday, 2008-09-13, 6:33 AM | Message # 15
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 2
Status: Offline
haaaa aduii... skang ni bleh ke cayer lagi cinta selepas kawen??.. mungkin bleh kot..but tengok keadaan bakal suami gak arr..kalau ok ok laa..kalau ko ko la jawabnye...keh3..ntah laa..tal tau nak kate bab cinta selepas or sebelum kawen..no komended laa ..ngeeee... biggrin



Message edited by devilwearsprada - Saturday, 2008-09-13, 6:34 AM
 
ilaaulalaDate: Tuesday, 2008-09-16, 3:41 PM | Message # 16
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (missfashaZz)
huhui..
amboi jiwa..kamu tu nak bercinta selepas kawen ke sebelum kawen...??
hmm sonok je tgk loving couple hidup bahgia masa sebelum dan selepas kawen kan..
humm bk kate suzy..org dulu2 bercinta pas kawen sebb diaturkan oleh kelurga...dorg hepi je pas tu plus extra bahagia..
me??
*hmm ingt nak suh mama i cr kan je la..hahahahaha*

hehehhee..kadang2 org tue cari kan lebih afdal...hehhe..
byk pengajaran kat depan mata membuat kite takut...
kawen cam susah aje..takut lak...huhuhu


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
friendlyjiwaDate: Tuesday, 2008-09-16, 4:08 PM | Message # 17
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
yer lah tu......

tapi btul kawen x susah ila senang jer....
yang susah tu tanggungjawab beb.......mcm ko ila dah nak kawen x per....


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
apis_deathDate: Tuesday, 2008-09-16, 6:17 PM | Message # 18
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
Quote (friendlyjiwa)
yer lah tu......
tapi btul kawen x susah ila senang jer....
yang susah tu tanggungjawab beb.......mcm ko ila dah nak kawen x per....

btol , btol , btol~ ( pinjam ayat dr upin & ipin )


http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
suzyDate: Wednesday, 2008-09-17, 10:37 AM | Message # 19
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 1
Status: Offline
p pas kawen tk bermakne suma masalah
berhenti kat situ... pas kawen t pown
byk g dugaan... so pk la msk2 sblm uat kptsan..
p klu ada perancangan tok masa dpan ..
lg bgus...
 
missfashaZzDate: Wednesday, 2008-09-17, 7:57 PM | Message # 20
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
Quote (ilaaulala)
hehehhee..kadang2 org tue cari kan lebih afdal...hehhe..
byk pengajaran kat depan mata membuat kite takut...
kawen cam susah aje..takut lak...huhuhu

erk susah kawen??
huhuhhu
byk pengajaran mmg la..tp kalu asik mnis je bile nk rase yg pahit..


 
Pu3aDiWaRNaDate: Wednesday, 2008-09-17, 10:37 PM | Message # 21
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 70
Reputation: 3
Status: Offline

kawen beshhhhh hehehehe
memandai jek pu3 nie...
ahaks...fashhhh i nak kwennnn....heuheuheuuuu


[img]http://i107.photobucket.com/albums/m292/lovelynaeimy/Animated%20Album/cooltext402938367.gif[/img]
 
missfashaZzDate: Thursday, 2008-09-18, 1:04 AM | Message # 22
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
Quote (Pu3aDiWaRNa)
kawen beshhhhh hehehehe
memandai jek pu3 nie...
ahaks...fashhhh i nak kwennnn....heuheuheuuuu

amboi pu3..nt u da kawen u komen byk2 kt cni k..
im waiting for tat day..


 
chodDate: Thursday, 2008-09-18, 6:42 AM | Message # 23
Sergeant
Group: Moderators
Messages: 22
Reputation: 0
Status: Offline
adoii..pening tenguk korang nye komen tu..klu dh nak kawen tu kawen la..cinte sebelum ke atau sesudah ker .nak perang ker ..nak baling periok belanga ker nak baling tempurung kelapa ,kasut tenis ,bakul sampah ker ape2 yg bolih baling tu kire cinta gak ..cinte merosak kan harta benda mencederakan diri adoii di mana letak kesefahaman antara dua insan tu yg nak kawen dan akan berkawen...bercinta sebelum atau sesudah tu... wacko

 
ilaaulalaDate: Thursday, 2008-09-18, 10:18 AM | Message # 24
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (chod)
adoii..pening tenguk korang nye komen tu..klu dh nak kawen tu kawen la..cinte sebelum ke atau sesudah ker .nak perang ker ..nak baling periok belanga ker nak baling tempurung kelapa ,kasut tenis ,bakul sampah ker ape2 yg bolih baling tu kire cinta gak ..cinte merosak kan harta benda mencederakan diri adoii di mana letak kesefahaman antara dua insan tu yg nak kawen dan akan berkawen...bercinta sebelum atau sesudah tu...

hehehee..ilek ah...chod...ni kan cume ckp2 je....
lum tau lagi...sbb lum awen...
hanya andayan je drpd cerita ataupon sanak saudara..semua itu hanya pengajaran
supaya kite matang mencari pasangan kite nanti...
sekurang kurangnya kita tahu...perasaan pompuan dan laki2.. smile

jadi dr forum ni...kite dalam selami hati masing3..dan perlbagai karenah...
yg sorg cam ni..yg sorg cam tu...kan dapat menilai hati dan perasaan sesorg...


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
missfashaZzDate: Thursday, 2008-09-18, 11:48 AM | Message # 25
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
Quote (chod)
adoii..pening tenguk korang nye komen tu..klu dh nak kawen tu kawen la..cinte sebelum ke atau sesudah ker .nak perang ker ..nak baling periok belanga ker nak baling tempurung kelapa ,kasut tenis ,bakul sampah ker ape2 yg bolih baling tu kire cinta gak ..cinte merosak kan harta benda mencederakan diri adoii di mana letak kesefahaman antara dua insan tu yg nak kawen dan akan berkawen...bercinta sebelum atau sesudah tu...

hmm chod, emo nmpak ..
benar si ilaa post tu..
just nak thu pengalaman, why not kongsi2..
adooiyaii..


 
Forum » PuteraFaizal Kisah Cinta » Kongsi Tentang Cinta » bercinta sebelum atau selepas b'kawen? mana pilihan anda???
Page 1 of 212»
Search:


 Copyright MyCorp © 2016
Site managed by uCoz