Resepi CHOCOLATE BROWINES - Forum Main My profile Registration Log out Login
Welcome Guest | RSS
Thursday
2016-12-08
0:18 AM
Welcome to Putera Faizal Community

 

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum » Hasil Kerja Tangan » Resipi » Resepi CHOCOLATE BROWINES
Resepi CHOCOLATE BROWINES
ilaaulalaDate: Wednesday, 2008-09-10, 10:52 AM | Message # 1
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
BAHAN-BAHAN

1- 340gm coklat masakan(cairkan)
2- 200gm mentega
3- 370gm gula
4- 5 biji telur
5- 200gm tepung kek
6- 200gm kacang walnut (di cincang)
7- 80gm krismis

CARA MEMBUATNYE..

a- mule2 pukul telur sehingga kembang kemudian di selang selikan dgn campuran gula,bancur sehingga kembang.
b- kemudaian campurkan semua bahan dalam mangkuk pengisar
c- tuang dan ratakan dalam bekas pembakar
d- bakar dalam ketuhar pada suhu 180 celcius selama 20 minit.
e- sejukkan dan hidangkan bersama aiskrim anilla utk menambahkan keenakkannye...yum3...

hehehe...pastu..mkn le...heheh..selamat menCUBA..^_~


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
suzyDate: Friday, 2008-09-12, 10:06 AM | Message # 2
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 1
Status: Offline
sedap nyer nk ila..
uat kan leh pas2 pos laju..
hahahahaha...
 
ilaaulalaDate: Friday, 2008-09-12, 10:49 AM | Message # 3
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hehheheee..suruh le f bukan nama sebenar buat kan..suzy
baru lomantik...huk3.. tongue


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
suzyDate: Friday, 2008-09-12, 10:59 AM | Message # 4
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 1
Status: Offline
nnt tk jdk kek coklat pown huhuhu...
 
friendlyjiwaDate: Sunday, 2008-09-14, 3:04 PM | Message # 5
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh..woh....!!!

nak bagi petua sikit boleh x...pasti ramai yang dah tahu tip ni...

sapa suka makan ikan sungai....mana yang suka lh..\

nak hilang kan bau hanyir ikan,patin,apa lh ikan sungai..

pertama kita kena perap dengan air beras beberapa minit,dan campur kan
sikit dengan asam jawa..biar kan beberapa minit..

kemudian kita basuh lah dengan air biasa,,,insyallah...

______________________________

smile always..


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
missfashaZzDate: Sunday, 2008-09-14, 6:12 PM | Message # 6
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
ERK??
jiwa: hmm resepi chocolate brownies telah di spam kan dgn petua kamu nih..
huhuu..g masuk kan thread petua ye..
waduh..salah post nih.

huhuhu..ha ni miss nak kongsi resepi chocolate brownies si ilaa ula la la.


ni chocolate brownies yg di toppingkan chocolate..hmm sedap kan..


ni pulak chocolate brownies yang di toppingkan dgn kekacang dan dihiasi dgn fresh cream ..huhuhu sodap lak!!!


ni pulak, brownies coklat yang di hidngkan dengan eskrem...huhuh sodap!!!


 
friendlyjiwaDate: Monday, 2008-09-15, 2:09 AM | Message # 7
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
wah...wah..sedap nya!!!

telan ayak liuk aku tengok kek tu..pos2 lh ila


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
ilaaulalaDate: Monday, 2008-09-15, 11:30 AM | Message # 8
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
wakakakak...pandai ty ucuk ambik pic nye..
memng sodap OOoo...bukn terkucur je...
leleh dah air luih ni..ahak3.....\ cry

sabo3..fren..posa2..ni.... dont
huhuhuhu


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~

Message edited by ilaaulala - Monday, 2008-09-15, 11:31 AM
 
missfashaZzDate: Monday, 2008-09-15, 11:48 AM | Message # 9
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
hek hek hek...
ye la ilaa..
hmm ila resepi baru plz bukakthread baru yer..

wink


 
Forum » Hasil Kerja Tangan » Resipi » Resepi CHOCOLATE BROWINES
Page 1 of 11
Search:


 Copyright MyCorp © 2016
Site managed by uCoz