Tutorial - Register Id Xat.com - Forum Main My profile Registration Log out Login
Welcome Guest | RSS
Tuesday
2016-12-06
8:06 PM
Welcome to Putera Faizal Community

 

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum » Hasil Kerja Tangan » Tutorial » Tutorial - Register Id Xat.com (Cara-cara register id di xat.com)
Tutorial - Register Id Xat.com
apis_deathDate: Sunday, 2008-11-16, 5:10 PM | Message # 1
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
Assalamualaikum , setelah lama aku bertapak dlm forum putera nh .. teringin benor nk uat tutorial , so aku pilih nk uat tutorial register id xat memandangkan ramai chatter di chatbox puterafaizal yg tertanye2 cmne nk register.. so kalo ader kecacatan dlm tutorial nh harap ampun , sy budak br nk belajar~

Step 1st

Open browser ( IE atau Mozilla ) , taip url http://xat.com

Klik pada nama anda , dan akan keluar satu kotak seperti di bawah :

http://i152.photobucket.com/albums....ep1.jpg

Pada kotak tersebut , klik "Register".

Step 2nd

Selepas klik "Register" , browser baru akan auto open @ anda di link kn ke page register.

http://i152.photobucket.com/albums....ep2.jpg

Isi butir-butir diri . Pastikan nama id melebihi 8 @ 10 huruf , xboleh letak sebarang simbol pada nama atau jarak(spacebar).

Password pula melebihi 8 @ 10 , mesti mengandungi huruf dan nombor.

Step 3rd

Pastikan xder error kt nama id @ password selepas klik register , kalo x anda kene ubah nama id @ password tu sampai boleh.

Selepas berjaya register , tunggu email pengesahan ( mengambil masa dlm 5 atau 10 minit.. kalo xder gak , tggu sampai lebam~

Dah dpt email pengesahan , klik link kt email tu . Link tu akan di direct ke "Login" page .

http://i152.photobucket.com/albums....ep3.jpg

Taip email address dan password di ruang tersebut .

Step 4th

Login akan berjaya selepas keluar pengesahan seperti di bawah :

http://i152.photobucket.com/albums....ep4.jpg

Klik tab "Group" diatas , dan anda akan di direct ke senarai chatroom . Nak lg senang taip url http://xat.com/puterafaizal

Final step

Apa lg , enjoy le chat di chatbox putera .

http://i152.photobucket.com/albums....ep5.jpg

Sekiranya ada sebarang masalah utk register , sila pm aku : apis_death di chatbox putera ~


http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website



Message edited by apis_death - Sunday, 2008-11-16, 5:16 PM
 
friendlyjiwaDate: Monday, 2008-11-17, 6:03 AM | Message # 2
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
akakakka......

pis bagus sapa yg belom register xats id tu boleh lah
tengok panduan kat forum nih.....

friendly versi baru.....


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
apis_deathDate: Friday, 2008-11-21, 9:07 PM | Message # 3
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
hahaha.. itu pn aku buat cincai je.. nk uat lawa2 sket bg gempak~

http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
Forum » Hasil Kerja Tangan » Tutorial » Tutorial - Register Id Xat.com (Cara-cara register id di xat.com)
Page 1 of 11
Search:


 Copyright MyCorp © 2016
Site managed by uCoz