BAHAYA!! botol plastik dlm kereta - Forum Main My profile Registration Log out Login
Welcome Guest | RSS
Tuesday
2016-12-06
8:03 PM
Welcome to Putera Faizal Community

 

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 212»
Forum » Putera Faizal Komuniti » Isu Semasa » BAHAYA!! botol plastik dlm kereta
BAHAYA!! botol plastik dlm kereta
ilaaulalaDate: Wednesday, 2008-09-10, 10:57 AM | Message # 1
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
Peringatan Utk Wanita:

Hai para wanita, air dalam botol plastik di dlm Kereta Anda, sangatlah
berbahaya!!! !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di
acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah
diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,
terutama di Australia.

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini.
Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada
di dalam Kereta.

Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol
memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi
tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah
ditinggalkan di dalam Kereta, dan
kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati,
dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan
toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka
telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan
gelas stainless steel atau botol
kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak
perempuan mengetahui ini semua.

WARN YOUR WIVES/GIRLFRIENDS AND DAUGHTERS


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
cik_aidaDate: Wednesday, 2008-09-10, 7:58 PM | Message # 2
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 54
Reputation: 2
Status: Offline
alamak!
gue slalu tinggal botol air dalam keta
asik lupe nak kuarkan or refill
tapi kalo dahaga dlm keta
senang nak capai

tapi kalu ila dok kata lagu tu
tak dapek le nak minum lagi
kena la buang memana botol dlm keta tuh
huhuhuhu


:: What doesn't kill you only makes you stronger ::
 
Pu3aDiWaRNaDate: Wednesday, 2008-09-10, 11:07 PM | Message # 3
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 70
Reputation: 3
Status: Offline

huuuhu so guna mug je ke??? botol buluh ke???
hehehehe...


[img]http://i107.photobucket.com/albums/m292/lovelynaeimy/Animated%20Album/cooltext402938367.gif[/img]
 
friendlyjiwaDate: Thursday, 2008-09-11, 4:22 AM | Message # 4
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh..woh..woh...

yang tu pun tak buleh guna gak bahaya..
kita kena cari jalan yang paling selamat sekali..
untuk mengelak kan dari kanser..

senang jer....
apabila kita beli minuman terutama meneral water lh kan..
tak kira lah air apa u all nak beli,pasti minum kasi abis jangan simpan2 lagi
terus buang jer botol2 tu tin ker apa jer lh,
sebab dah ada profesor wat kajian,
bahawa botol minuman yang kita beli tu mengandungi bahan kimia yang tinggi,
memang nampak bersih,tapi kita kena fikir sejenak yer..

_______________________________________

smile always..by dr friendly


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
missfashaZzDate: Thursday, 2008-09-11, 7:12 AM | Message # 5
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
hmm kalu gitu pakai termos je la..
gi mana - mana bawak termos.. huhu best sikit nmpak.tak bahaya kan kesehatan, cool

tak pun pakai botol kaca..
walaupun berbunyik - bunyik dlm kete tapi ok gak la dr pakai mineral bottel. wink

*bile crite tang air dlm botol ni..den tingat lak time sukaneka kecik2 dulu- bawak air gune span isi dlm botol..what a game dan satu lagik den tingat lak one of pf chatter si botellita - si botol kicap n botol cuka..akakkkkkaka..mahappp iklan botol jap!!*




Message edited by missfashaZz - Thursday, 2008-09-11, 7:12 AM
 
ilaaulalaDate: Thursday, 2008-09-11, 10:10 AM | Message # 6
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hehehheee..mcm2 botol nampak...leh jual balik nie..
huk2..yg penting kene le hati2...payudara wanita kan...
adalah satu lambang keungulan kaum kewanitaan..
hehehhee.... :)

skg memng mcm2 kes...byk sagt benda yg ber asid...
org2..tua2 ckp petua..nk jadi awet muda satu je caranye!!

JGN SESEKALI MKN MENYULAM AIR..NANTI BADAN JADI KEMBANG.. wacko
MUKE PAT KEDUT....pesanan nenek ku...hehehhe...
tpppp...betul ooo...bila mkn sulam air..mesti perut kembong..
x caya cube le..mkn biar abis dulu....baru num air..
perut kite setiasa slimmmmmmm...hehehhe... cool


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~

Message edited by ilaaulala - Thursday, 2008-09-11, 10:15 AM
 
devilwearspradaDate: Friday, 2008-09-12, 6:11 AM | Message # 7
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 2
Status: Offline
erkkk...naseb lagi dalam kete i ada botol besi je..so takpe laa..tak payah wisau sangat laa..ngaaaa... biggrin

 
missfashaZzDate: Friday, 2008-09-12, 11:28 PM | Message # 8
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
waa botol besi..??
kasik tau aku rupe si botol besi.
ku pakai labu sayung je isi air..lebih natural dan friendly user lagik...
hehehehhe..
*klasikal tul isi air dlm labu dlm kete...tapi xde org wat kan..???*
wink


 
apis_deathDate: Saturday, 2008-09-13, 1:44 AM | Message # 9
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
hmm.. byk kes sebenarnye kanser nh.. salah satu bpunca dr keterangan yg ila bgtau .. tapi xsemua nya akan kene , sbb bergantung kepada sejarah kluarga gak.. laki2 pn leh kene gak ~

http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
cik_aidaDate: Saturday, 2008-09-13, 5:45 AM | Message # 10
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 54
Reputation: 2
Status: Offline
takpe lah
yang penting
baik beringat sebelom kena
nanti dah kena, almost a little too late already

i telah mengikut nasihat ila semalam
dgn membuang botol2 yg bersemak samun di dalam kete ittew
ekekekeke


:: What doesn't kill you only makes you stronger ::
 
devilwearspradaDate: Saturday, 2008-09-13, 6:06 AM | Message # 11
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 45
Reputation: 2
Status: Offline
masyaAllahh... semak samun tuh.. babab kang cik aida... pemalas ni nak kemas2..ngaaa...

 
ilaaulalaDate: Saturday, 2008-09-13, 11:43 AM | Message # 12
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
uik??...laki2 pon leh kene ke apis surprised
bahaya tu.....mcm mana jadi nye tu.....

hehehhee...semak samun jgn ada ulat gonggok udah le...
bergulung3...cam tuan nye...huk3 hands


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
cik_aidaDate: Saturday, 2008-09-13, 4:41 PM | Message # 13
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 54
Reputation: 2
Status: Offline
i bergulung-gulung kah akakakaka
xpela yang penting i dah clear kan
ala.. mane de semak samun bah
saje je exaggerate tuh akakaka

tapi.. x sangka kan
bende yang kita anggap remeh temeh tu la
yang boleh affect kesihatan kita huhuhu


:: What doesn't kill you only makes you stronger ::

Message edited by cik_aida - Saturday, 2008-09-13, 4:42 PM
 
apis_deathDate: Monday, 2008-09-15, 4:52 PM | Message # 14
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
Quote (ilaaulala)
uik??...laki2 pon leh kene ke apis
bahaya tu.....mcm mana jadi nye tu....

yup.. tp peratusan laki2 kene kanser tuh mmg susah nk jangka .


http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
friendlyjiwaDate: Tuesday, 2008-09-16, 1:28 AM | Message # 15
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh...woh apis......

jangan terlepas pandang......
lelaki pon ada gak kena kenser payudara...
tapi x banyak lah berbanding wanita......
benda ni x boleh kita jangka .....


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
apis_deathDate: Tuesday, 2008-09-16, 1:53 AM | Message # 16
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
Quote (friendlyjiwa)
woh...woh apis......

jangan terlepas pandang......
lelaki pon ada gak kena kenser payudara...
tapi x banyak lah berbanding wanita......
benda ni x boleh kita jangka .....

itu yg sy , apis death beritahu pada semua kaum hawa .. bahawa :

Quote (apis_death)
hmm.. byk kes sebenarnye kanser nh.. salah satu bpunca dr keterangan yg ila bgtau .. tapi xsemua nya akan kene , sbb bergantung kepada sejarah kluarga gak.. laki2 pn leh kene gak ~

Quote (apis_death)
yup.. tp peratusan laki2 kene kanser tuh mmg susah nk jangka .

laki2 pon bleh kene gak , tetapi amat jarang berlaku .. peratusan yg kene susah nk jangka bg laki2 nh~


http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
ilaaulalaDate: Tuesday, 2008-09-16, 10:41 AM | Message # 17
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (friendlyjiwa)
woh...woh apis......
jangan terlepas pandang......
lelaki pon ada gak kena kenser payudara...
tapi x banyak lah berbanding wanita......
benda ni x boleh kita jangka .....

hehehhee....kite jaga sesama le fren...
tubah badan sehat jiwa pon sehat...hehehe...


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
friendlyjiwaDate: Tuesday, 2008-09-16, 1:13 PM | Message # 18
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh...woh..

ila ulala..ok gak tu kita jaga sama2..

ila jaga fwe,fwen jaga ila.
ila jaga fwen,fwen jaga ila,
ila jaga fwen,fwen jaga ila,
sampai lah kita bercucu nanti... biggrin


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
apis_deathDate: Tuesday, 2008-09-16, 4:33 PM | Message # 19
Major
Group: Moderators
Messages: 81
Reputation: 1
Status: Offline
Quote (friendlyjiwa)
ila jaga fwe,fwen jaga ila.
ila jaga fwen,fwen jaga ila,
ila jaga fwen,fwen jaga ila,
sampai lah kita bercucu nanti...

alhamdulillah , semangat setia kwn bersama.. lau ader jodoh.. jgn lupe jemput kwn2 nnt lak~


http://www.tamakinami.com
Nami Tamaki Official Website

 
friendlyjiwaDate: Wednesday, 2008-09-17, 4:05 PM | Message # 20
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh....woh...woh....

salah faham woh.....

aku dengan ila kawan baik jer...tak der apa2 pun.....he3


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
missfashaZzDate: Wednesday, 2008-09-17, 7:32 PM | Message # 21
Colonel
Group: Administrators
Messages: 232
Reputation: 5
Status: Offline
Quote (apis_death)
alhamdulillah , semangat setia kwn bersama.. lau ader jodoh.. jgn lupe jemput kwn2 nnt lak~

setuju bangat dgn apis..sep bro..
hmm lelaki pon x terlepas dgn kanser2 nih..
masing2 kene pndai amik peranan utk jaga diri..
langkah2 kesihatan..


 
ilaaulalaDate: Thursday, 2008-09-18, 9:58 AM | Message # 22
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
huhuhuuu...

insyallah ada jodoh x kemana..hehehee...


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
friendlyjiwaDate: Thursday, 2008-09-18, 12:50 PM | Message # 23
Colonel
Group: Moderators
Messages: 216
Reputation: 3
Status: Offline
woh....woh....
eceh...ceh....ila...macam mana temuduga nurse tu..
ok ker...ada gugup x...harap2 ko dapat kejer tu..


(mangekyou sharingan)

jutsu pemotong guruh(CHIDORI SASUKE)

 
ilaaulalaDate: Thursday, 2008-09-18, 1:08 PM | Message # 24
Lieutenant colonel
Group: Moderators
Messages: 118
Reputation: 0
Status: Offline
hehehhe....alhandulilah.....x de masalah..
kalu ada rezeki...dapat le keje sana..
hehehe...sapa2..leh ah..dtg ila cucuk jarum dlm3...
ahak3... biggrin


thanks friend with me..ulala...hehehee..^_~
 
cik_aidaDate: Thursday, 2008-09-18, 2:22 PM | Message # 25
Lieutenant
Group: Moderators
Messages: 54
Reputation: 2
Status: Offline
waa.. doktor ade.. skg ni nurse plak
bagus2.. untung2 ada dak sini sakit
leh jumpe korang ekekeke

tapi ila
jangan la cucuk jarum dalam2
cekgu gayattttt ekekeke biggrin


:: What doesn't kill you only makes you stronger ::
 
Forum » Putera Faizal Komuniti » Isu Semasa » BAHAYA!! botol plastik dlm kereta
Page 1 of 212»
Search:


 Copyright MyCorp © 2016
Site managed by uCoz